Toyota va începe testarea sistemului său de condus autonom pe drumurile publice din Europa – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 11 iul. 2019 Știri auto

Toyota Motor Europa va începe testarea sistemului său de condus autonom pe drumurile publice din Europa. După o serie de teste reuşite pe circuite închise, Toyota va testa sistemul său într-un mediu urban cu condiţii de trafic reale. Modelul Lexus LS va efectua timp de 13 luni un traseu prestabilit în centrul oraşului Bruxelles.

Modelul Lexus LS folosit este unul de serie, care va avea montat pe plafon un dispozitiv care include senzori, radare, camere şi un sistem de localizare de mare precizie. La bord se va afla un şofer pregătit să intervină în orice moment şi care va putea prelua controlul maşinii, precum şi un operator care va urmări funcţionarea sistemului. Testele pe drumurile publice încep după luni de verificări, pregătirea echipajului şi a traseului, precum şi obţinerea tuturor aprobărilor de la autorităţile belgiene.

Toyota lucrează la două sisteme diferite de condus autonom în paralel: Guardian şi Chauffeur 1.

Modelul autonom Lexus LS va fi folosit şi pentru colectarea datelor pentru proiectul european „L3Pilot project”, la care lucrează alături de alţi 34 de parteneri, printre care constructori, furnizori de componente, institute de cercetare şi autorităţi.

Proiectul „L3Pilot” este un proiect european cu durata de 4 ani lansat în 2017 şi finanţat parţial de Comisia Europeană. El deschide calea testării sistemelor de condus autonom la scară largă, în el fiind implicaţi 1000 de şoferi şi 100 de maşini în 10 ţări din Europa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide