Totul despre noul SUV Ford EcoSport care va fi produs la Craiova – FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vișan 05 sept. 2017 Știri auto

Ford a dezvăluit astăzi noul SUV subcompact Ford EcoSport, model care le va oferi clienţilor din Europa spre finalul acestui an un nivel superior de versatilitate şi capabilităţi de top, un design exterior mai rafinat şi tehnologii sofisticate.

Noul Ford EcoSport poate fi acum cu sistemul de tracţiune integrală Intelligent All Wheel Drive, care îmbunătăţeşte tracţiunea şi aderenţa pe şosea şi în afara acesteia. Sistemul poate fi combinat cu avansatul motor diesel EcoBlue de 1,5 litri care dezvoltă până la 125 CP şi un nivel optimizat al emisiilor.

Disponibil de asemenea în premieră într-o versiune sportivă EcoSport ST-Line inspirată de gama de modele Ford Performance, noul EcoSport oferă tehnologii de asistenţă a şoferului precum conectivitatea SYNC 3, sistemul Cruise Control cu limitator de viteză ajustabil şi o cameră de marşarier.

GALERIE FOTO

Prezentat într-un design exterior dinamic, robust şi rafinat, noul model este oferit într-o paletă de 12 nuanţe de culoare îndrăzneţe şi oferă şi mai multe opţiuni de personalizare – inclusiv nuanţe contrastante pentru plafon care se extind pe stâlpii parbrizului, pe zona superioară a ramelor portierelor, pe eleronul spate şi pe oglinzile laterale. Interiorul nou şi superior calitativ este construit în jurul şoferului şi le oferă pasagerilor o experienţă superioară cu ajutorul ecranului tactil de 8 inch, al volanului încălzit şi al zonelor inteligente de depozitare care includ o podea ajustabilă la nivelul portbagajului.

„Ford a vândut 150.000 de exemplare ale SUV-ului subcompact EcoSport în Europa din 2014,  momentul în care acest model a fost introdus în Europa, iar vânzările au crescut anul trecut cu 40%”, spune Steven Armstrong, vicepreşedinte al grupului şi preşedinte al Ford Motor Company Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. „Noul Ford EcoSport le oferă clienţilor mai mult stil, un nivel superior al capabilităţilor şi mai multe variante de personalizare, asortând funcţionalitatea unui SUV cu aspectul practic al unei maşini de oraş”.

Versiunea europeană a lui Ford EcoSport va fi produsă la fabrica Ford din Craiova în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro şi va fi pusă în vânzare în cursul acestui an, alăturându-se liniei de SUV-uri Ford Edge şi Kuga în Europa. Crossover-ul Fiesta Active, inspirat de asemenea din lumea SUV-urilor, va fi disponibil la rândul său în Europa în cursul anului viitor.

Puternic şi eficient

Noul Ford EcoSport va oferi o experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP şi un cuplu de 300 Nm. Consumul mixt este de 4.5 litri/100 km, în timp ce emisiile de CO2 ajung la 119 grame/km*.

Sistemul Intelligent All Wheel Drive măsoară constant nivelul de aderenţă al fiecărei roţi la nivelul suprafeţei de rulare şi poate ajusta nivelul cuplului până la 50/50 între puntea faţă şi puntea spate în sub 20 de milisecunde – de 20 de ori mai rapid decât timpul de care are nevoie un om să clipească. Sistemul transferă rapid cuplul între cele patru roţi şi livrează un nivel de stabilitate care inspiră siguranţă pe şosea în special în condiţii de aderenţă precară.

Noul motor diesel EcoBlue de 1.5 litri este conceput pentru a livra un nivel superior de putere şi performanţe îmbunătăţite în condiţiile unui nivel scăzut de emisii CO2. Rafinatul motor cu patru cilindri oferă tehnologii inovatoare precum:

• Recircularea gazelor de evacuare la presiune coborâtă combinată cu răcirea cu apă a aerului de supraalimentare duce la o combustie mai eficientă şi la emisii scăzute.
• Un colector de admisie integrat care optimisează circulaţia aerului.
• Turbocompresie cu inerţie termică redusă care oferă un răspuns mai rapid şi mai uşor controlabil al turbinei. Materialele utilizate în această zonă a motorului sunt preluate din industria aeronautică şi sunt concepute special pentru a face faţă provocărilor la temperaturi foarte ridicate.
• Un sistem de injecţie de înaltă presiune mai rapid, mai silenţios şi care oferă o livrare mai precisă a carburantului.

O versiune cu tracţiune faţă a motorului diesel EcoBlue de 1,5 litri şi 125 CP va fi oferită de la mijlocul anului 2018, aceasta fiind cuplată cu o transmisie manuală cu coeficient de frecare redus pentru a oferi un consum şi mai mic şi emisii şi mai coborâte. Motorul diesel Ford TDCi de 1,5 litri care dezvoltă 100 CP combinat cu roţi motrice faţă şi cu o nouă cutie manuală cu şase trepte va fi disponibil încă de la lansarea modelului.

În ofertă este inclus şi multipremiatul motor pe benzină 1.0 EcoBoost, disponibil în versiuni cu transmisie manuală cu şase trepte care dezvoltă 140 CP, 125 CP şi – de la mijlocul anului 2018 

– 100 CP. Varianta de 125 CP cu transmisie automată cu şase trepte va oferi clapete în spatele volanului pentru o schimbare mai confortabilă a treptelor pe modul manual.

Noul EcoSport va continua să ofere setări ale suspensiilor şi ale direcţiei ajustate special pentru clienţii din Europa, cu un profil optimizat al amortizoarelor, arcurilor, al raportului de direcţie, al punţii spate cu bară de torsiune, al setărilor sistemului ESP şi al nivelului de asistenţă la nivelul direcţiei.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide