Toyota a prezentat cea mai exclusivistă maşină din Japonia - FOTO

Primul model din seria Toyota Century a apărut ...

Toyota a prezentat cea mai exclusivistă maşină din Japonia - FOTO Toyota a prezentat cea mai exclusivistă maşină din Japonia - FOTO

Primul model din seria Toyota Century a apărut în 1967 şi a devenit rapid maşina-simbol a şefilor de stat şi a organizaţiei mafiote Yakuza.

Toyota Century este singura maşină din Japonia căruia nu i se aplică restricţiile naţionale privind mărimea vehiculelor şi motoarelor.

Nu poate fi achiziţionată din reprezentanţele companiei, ci numai prin invitaţie. 

„Tokyo trece prin tendinţe şi mişcări de modă mai mult decât oricare oraş din lume, dar există anumite lucruri pe care japonezii le respectă ca pe o tradiţie. Century este unul dintre ele. Design-ul general a rămas în mare parte neschimbat şi imun la cele mai recente tendinţe de stil”, a explicat un expert auto de la Japanese Nostalgic Car.

Schimbările aduse caroseriei şi design-ului interior sunt subtile şi, practic, doar cei care au urmărit îndeaproape istoria şi evoluţia acestui brand al culturii auto japoneze le pot sesiza la o primă vedere, scrie sursa citată.

„Aceasta este maşina Casei Imperiale. Deci, acest lucru este cel mai important pentru designeri atunci când au în vedere orice mică schimbare”, a afirmat Masato Tanabe, inginerul-şef adjunct al reproiectării Century.

Schimbările vizibile au fost făcute la partea de tehnologi. Vedem un ecranul LCD integrat într-o carcasă elegantă între cele două scaune din faţă şi programul de masaj al banchetelor.

Sursă: Digi24.ro

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.