Toyota adoptă ideea de globalizare odată cu noua platformă modulară TNGA

Pentru a se putea menţine în lupta pentru dominarea vânzărilor mondiale, Toyota a dezvoltat o platformă modulară, botezat Toyota New Global Architecture (TNGA). Detalii în cele ce urmează.

Toyota adoptă ideea de globalizare odată cu noua platformă modulară TNGA Toyota adoptă ideea de globalizare odată cu noua platformă modulară TNGA

Despre TNGA (Toyota New Global Architecture), Toyota spune că va „îmbunătăţi substanţial performanţele de bază ale vehiculului şi cererile pentru produs”. Până în 2020, Toyota îşi propune ca mai bine de 50% dintre modelele sale să fie construite pe aceată platformă.

Odată cu noua platformă - care va folosi materiale mai uşoare şi mai compacte şi va avea un centru de greutate mai scăzut -, Toyota va dezvolta şi o serie de noi motoare, care vor îmbunătăţi consumul de combustibil cu circa 25%, în timp ce puterea dezvoltată va fi cu circa 15% mai mare (faţă de gama de motorizări actuală).

TNGA va aduce beneficii şi ansamblelor hibride, despre care se speră că vor fi cu până la 15% mai economicoase. O consecinţă naturală a folosirii platformei modulare este aceea că, în procesul de producţie, costurile vor fi mai mici. 

Toyota a anunţat că primul model care va fi clădit pe noua platformă va fi un vehicul de clasă medie, cu tracţiune faţă, pe care îl vom vedea anul acesta. Cel mai probabil vorbim despre noua Toyota Avensis, pe care vom avea ocazia să o testăm în această vară. Abia aşteptăm!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.