Toyota - cele mai bune vânzări

Producătorul japonez a reuşit să vândă în primul trimestru al acestui an mai multe maşini decât rivalul său american, GM.

Toyota - cele mai bune vânzări Toyota - cele mai bune vânzări

General Motors se vede nevoit să renunţe la primul loc în clasamentul constructorilor de automobile după mai bine de jumătate de secol. Toyota a vândut în primul trimestru al acestui an 2,35 milioane de maşini, având o creştere de 9,2% comparativ cu anul trecut, de trei ori mai mare decât cea de 3% pe care a înregistrat-o GM. Acesta a vândut de la începutul acestui an doar 2,26 milioane de vehicule.

Rezultalele au fost anunţate de un oficial Toyota, care se declara uimit de acestea, japonezii aşteptându-se la această schimbare de clasament începând doar cu anul 2008. Una din cauzele principale ale acestei mişcări la nivel înalt este creşterea preţului benzinei, piaţa americană orientându-se mai mult spre sedanurile de clasă medie, în special Toyota Corolla şi Camry, în dauna camionetelor GM. Toyota se apropie de gigantul american şi în ceea ce priveşte cifra de afaceri, o depăşire în acest clasament părând iminentă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.