Toyota Corolla - Numărul 5 milioane în America de Nord

Toyota a sărbătorit de curând ieşirea de pe linia de fabricaţie a modelului Corolla cu numărul 5 milioane, la 24 de ani de la începerea producţiei.

Toyota Corolla - Numărul 5 milioane în America de Nord Toyota Corolla - Numărul 5 milioane în America de Nord

Pe 19 august producătorul japonez a marcat un eveniment important în istoria sa de peste hotare, când a terminat de asamblat modelul Corolla cu numărul 5 milioane construit în America de Nord. Introdusă pentru prima oară în 1966 în Japonia, Corolla a ajuns în Statele Unite ale Americii doi ani mai târziu. Dar a fost nevoie de încă 18 ani pentru ca producţia să demareze pe continentul nord-american, la New United Motor Manufacturing în Fremont, California.

Doi ani mai tărziu, în 1986, primele Corolla ieşeau de pe liniile de fabricaţie Toyota Motor Manufacturing Canada, din Cambridge, Ontario. În total peste 30 de milioane de Toyota Corolla au fost comercializate în lume, fiind unul din cele mai bine vândute modele din toate timpurile.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.