Toyota Esquire e propunerea japonezilor pentru o dubă de lux

Ideea unui monovolum premium a prins deja contur în Europa dar japonezii sunt şi ei la post. Dovada o face Toyota Esquire, practic o dubă pe care niponii o numesc "de lux".

Toyota Esquire e propunerea japonezilor pentru o dubă de lux Toyota Esquire e propunerea japonezilor pentru o dubă de lux

Probabil ambiţionaţi de noul Mercedes-Benz V-Class - supranumit deja "Mercedesul monovolumelor" - cei de la Toyota nu au stat mult pe gânduri şi propun monvolumul premium - sau "de lux", cum îl numesc ei, Toyota Esquire.

E drept, ar fi foarte greu să nu-l observi din cauza grilei frontale trapezoidale cu trăsături agresive care primeşte o emblemă personalizată pe care se regăsesc, stilizate, un scut, o sabie, gulerul unui frac şi literele Esq.

La interior, Toyota spune că monovolumul Esquire oferă spaţiu pentru şapte sau opt persoane (în funcţie de configuraţie), tapiţerie din piele sintetică, inserţii metalice şi elemente decorative din lemn.

Dacă la interior tratamentul primit de oamenii de afaceri interesaţi de achiziţionarea unui Esquire promite eleganţă (cel puţin pe hârtie şi în imagini), merită să vedem ce se va afla sub capota monovolumului. Toyota oferă două variante de motorizare - una bazată pe un propulsor de 2 litri şi 150 CP care face echipă cu o transmisie CVT şi o a doua, hibridă, care combină un motor termic de 1,8 litri şi 97 CP cu un motor electric de 81 CP. Puterea totală dezvoltată de ansamblul hibrid este de 134 CP.

În materie de preţuri, Toyota anunţă că acestea vor varia între 24.000 de dolari şi 30.000 de dolari, iar compania estimează că va putea vinde în jur de 4.000 de unităţi anual.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.