Toyota faţă în faţă cu criza auto

Toyota faţă în faţă cu criza auto

Autor: Cosmin Iordache acum 11 ani Știri

În 2007 Toyota a ajuns la producţia record de 9,7 milioane de automobile într-un singur an, devenind cel mai important constructor din lume. Niponii nu se pot însă bucura prea mult de acest statut, pentru că recesiunea economică tulbură apele în lumea auto. Toyota anunţă astfel că la anul vor produce un pic peste 8 milioane de automobile şi că vor elabora, totodată, programe de scădere a cheltuielilor, pentru a depăşi criza din industria auto.

În primele zece luni din acest an, grupul a vândut 7,74 milioane de maşini, în scădere cu 0,9% faţă de perioada similară din 2007. Fostul pretendent la întâietate în lumea auto, G.M. se află într-un amplu porces de restructurare, fiind ţinut la perfuzii de speranţa unor ajutoare de stat himerice. Deci este posibil ca 2009, în ciuda contractării producţiei, să consemneze primul loc tot pentru Toyota.

Toţi marii constructori de maşini din lume şi-au redus deja prognozele de vânzări pe termen scurt, anticipând înrăutăţirea situaţiei în 2009.Comentarii
Inchide