Toyota FT-86 se va numi Celica?

Încă nu este sigur dar este posibil ca varianta de serie a conceptului Toyota FT-86, cunoscut şi sub numele de "Toyobaru" să poarte denumirea clasică Celica.

Toyota FT-86 se va numi Celica? Toyota FT-86 se va numi Celica?

Deocamdată se ştie sigur doar data când spectaculosul model Toyota va intra în producţia de serie: 2012. Denumirea modelului de serie este însă necunoscută. Ultima ipoteză este că se va numi Celica. Este denumirea clasică a modelelor sportive produse de marca niponă.

Coupe-ul sportiv japonez va fi vândut şi în Statele Unite ale Americii sub marca Scion. Pentru Europa şi Japonia însă este foarte posibil ca modelul să se numească Toyota Celica conform unui apropiat al mărcii japoneze citat de publicaţia britanică Autocar. De asemenea, este posibil ca cifra 86 să fie păstrată în denumire, spune aceeaşi sursă, deoarece acest model este un tribut pentru modelul clasic Toyota AE86 Corolla.

Coupe-ul sportiv cu tracţiune spate este un proiect comun între Toyota şi Subaru şi va folosi un motor boxer cu patru cilindri. Versiunea finală este aşteptată la Salonul Auto de la Tokyo de la finalul acestui an. Vânzările în Europa vor debuta în prima parte a anului 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.