Toyota GT86 stabileşte un nou record mondial la derapaj controlat. Evident

Autor: Andrei Ştirbu 29 iul. 2014 Știri auto
Toyota GT86 stabileşte un nou record mondial la derapaj controlat. Evident

În momentul în care s-a lansat Toyota GT86, toată lumea vorbea despre ea ca despre noua jucărie ideală la preţ rezonabil. Coupé 2+2, 200 de cai-putere, tracţiune pe puntea spate şi roţi de Prius – japonezii au livrat toate indiciile de care era nevoie pentru a înţelege că GT86 este aici ca să meargă de-a latul. 

Driving, pur şi simplu: asta înseamnă Toyota GT86

Iar pilotul german Harald Müller s-a folosit de toate elementele de mai sus pentru a stabili un nou record mondial, în Turcia. Pentru a arăta lumii întregi că GT86 merită titlul de Rege al driftului, neamţul s-a învârtit încontinuu timp de două ore şi 25 de minute, parcurgând o distanţă de 144,1 kilometri. Şi pentru că un Rege este cu mult deasupra celorlalţi, distanţa parcursă de Müller este cu peste 60 de kilometri mai mare decât cea parcursă în recordul mondial anterior (82,5 km cu un BMW M5) de Johan Schwartz. În clipul de mai jos vei găsi câteva minute din demonstraţia lui Müller.

În cazul în care te întrebi „Şi ce recorduri mondiale a mai stabilit GT86, de este acesta «noul» record?”, găseşti răspunsul în următorul video:

Sursă: Jalopnik

Sursă foto: Joe Ayala

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide