Toyota iQ

Conform celor de la Automotive News Europa, Toyota iQ va fi propulsat de un motor de motocicleta, împrumutat de la Yamaha.

Toyota iQ Toyota iQ
Pentru varianta de serie a conceptului IQ, ce a fost lasat la Frankfurt, cei de la Toyota vor apela la sercivile constructorului de motociclete Yamaha, în ceea ce priveşte propulsorul maşinii. Conform Automotive News Europa, Yamaha va dezvolta un motor special pentru constructorul nipon de autovehicule. Pentru a păstra dimensiunile reduse ale maşinii, motorul va fi un bicilindru de 1 litru.

Toyota intenţionează să lanseze noua maşina pe piaţă, în ianuarie 2009 şi speră ca în primele 12 luni vânzările să atingă 80.000 de unităţi. Conform aceleiaşi surse, maşina va costa în jur de 18.000 de USD.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.