Toyota Motor investeşte 1 miliard de dolari în inteligenţă artificială şi robotică

Toyota Motor va cheltui 1 miliard de dolari pentru înfiinţarea unui institut de cercetări în domeniul inteligenţei artificiale şi roboticii, în cadrul strategiei de creştere a implicării companiei în reducerea victimelor în trafic, relatează Bloomberg.

Toyota Motor investeşte 1 miliard de dolari în inteligenţă artificială şi robotică Toyota Motor investeşte 1 miliard de dolari în inteligenţă artificială şi robotică

Toyota Research Institute îşi va începe activitate în ianuarie, iar în cadrul investiţiei iniţiale pe termen de cinci ani va înfiinţa centre lângă Stanford University şi Massachusetts Institute of Technology, a anunţat producătorul auto japonez.

Institutul va fi condus de Gill Pratt, fost inginer de robotică în cadrul armatei americane, angajat de Toyota în septembrie.

Obiectivul cercetărilor va fi reducerea probabilităţii producerii accidentelor rutiere, care provoacă moartea a 1,25 milioane de persoane pe an la nivel mondial, şi de a face şofatul mai accesibil în ţările cu populaţii îmbătrânite, precum Japonia şi Statele Unite, cele mai mari pieţe ale Toyota.

Noua maşină a Patriarhului Daniel - GALERIE FOTO

 

Jeremy Clarkson se ţine de glume sau face o confuzie gravă? Imaginile cu noua lui maşină şi descrierea ei au aprins internetul

 

Povestea omului care a scris istorie la Dacia: torturat 14 ore de Securitate - interogat 3 zile de Renault

 

Investiţia ar putea accelera eforturile Toyota de a face conducerea unui automobil mai autonomă, proces abordat de companie într-o manieră mai conservatoare decât alte companii precum Google şi Tesla Motors.

"Obiectivul nostru este ca numărul victimelor accidentelor auto să ajungă la zero. În acest scop, automobilele trebuie să identifice mişcările pietonilor şi să strângă informaţii despre maşinile din jur", a declarat preşedintele grupului, Akio Toyoda.

Toyota a prezentat reporterilor un automobil autonom în fază de concept, un sedan Lexus modificat care poate intra pe drumuri expres, să schimbe benzile de circulaţie şi să încetinească sau să accelereze în funcţie de trafic.

Compania intenţionează să introducă automobile capabile să ruleze autonom pe autostradă în jurul anului 2020.

 

GALERIE FOTO - Cel mai luxos ARO i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu

 

VIDEO. După ce un biciclist în roagă să elibereze banda lui, şoferul acesta din Braşov îi arată ce poartă la el pentru "protecţie"

 

Supercamionul lui Ceauşescu

 

GALERIE FOTO Aţi mai văzut aşa ceva? ARO cu 6 uşi

 

Dacia Duster Army ar putea echipa forţele române. Anunţul a venit azi - GALERIE FOTO

 

GALERIE FOTO Mercedes GLS: S-Class-ul SUV-urilor, expus din toate unghiurile

 

Nu plătesc amenda de circulaţie, care sunt urmările? După cât timp îţi poate bloca statul conturile personale

 

GALERIE FOTO Dacia de 850 de cai-putere

 

Cauciucuri de iarnă 2015. Cele mai bune mărci şi preţurile la care le poţi găsi în România

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.