Toyota plănuieşte 21 de modele hibride noi până în 2015

Autor: Iulian Dnistran 26 sept. 2012 Știri auto

Toyota, cel mai mare producător auto din Japonia, îşi va lărgi gama de modele cu 21 de maşini hibride noi, un RAV-4 electric şi un vehicul cu celulă de hidrogen până în 2015.

Toyota eQ, bazată pe compacta iQ, va fi pusă în vânzare în Japonia şi Statele, însă aceasta nu este maşina electrică despre care este vorba, pentru că va fi produsă într-un număr foarte limitat. Aproximativ 100 de exemplare vor ieşi de pe linia de asamblare şi vor fi vândute exclusiv companiilor care vor un astfel de model în flote.

În schimb, Toyota va oferi spre vânzare publicului noul SUV RAV-4 electric, dezvoltat în colaborare cu cei de la Tesla Motors. Acesta va ajunge la dealerii din Statele Unite în perioada imediat următoare.

Oficialii companiei japoneze nu au dat detalii despre noul model cu celulă de hidrogen. În schimb, ei au spus că în 2015 va intra în producţie conceptul FCV-R, prezentat anul trecut la salonul auto de la Tokio.

Motivul pentru care Toyota mizează pe maşinile hibride şi cu celulă de hidrogen în detrimentul celor electrice e că cele din urmă costă prea mult şi au o autonomie prea mică. De exemplu, conceptul FCR-V, care are dimensiuni asemănătoare cu ale modelului Prius, are un rezervor de hidrogen care îi oferă o autonomie de aproximativ 700 de kilometri, mult mai mult decât un vehicul electric.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide