Toyota Prius - O nouă generaţie

Viitorul model Prius a fost surprins în teste, japonezii fiind încrezători că iţi pot păstra supermaţia în acest sector. Primele poze cu interiorul.

Toyota Prius - O nouă generaţie Toyota Prius - O nouă generaţie

Designul specific este pastratDupă mai bine de un milion de automobile electrice şi o imagine imbatabilă, Prius se apropie cu paşi repezi de o nouă generaţie. Programată să apară în 2010, maşina va renunţa la soluţia cu baterii grele din NiMh şi va fi pusă în mişcare de unele Li-Ion, mai uşoare şi mai puternice. Asta înseamnă că maşina va fi mai rapidă dar va avea şi o autonomie crecută cu un consum mai mic.

Vechiul motor de 1,5 litri va fi înlocuit de unul de 1,8 litri, ce devoltă 100 CP şi care împreună cu motorul electric va însuma un total de 160 CP. Consumul mediu va ajunge pe la 2,9 litri la 100 de km iar emisiile de CO2 se vor situa sub 100 g/km.

Iar asta nu e tot. Viitoarea caroserie va fi mai mare, în lăţime, dar mai mică în lungime, asigurând un spaţiu crescut pentru pasagerii din spate şi portbagaj, nefiind excluse mai multe modele derivate, un coupe sau un break de exemplu. Lansarea viitoarei Toyota Prius va avea loc peste doi ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.