Toyota Prius poate suna ca un V8!

Firma Lotus Sound a implementat experimental pe Toyota Prius un sistem audio, care poate reproduce zgomotele mai multor tipuri de motorizări, ridicând siguranţa persoanelor cu probleme de vedere sau de auz.

Deoarece maşinile hibride sunt foarte silenţioase şi pot reprezenta un potenţial pericol pentru unii pietoni, Lotus Sound a venit cu o soluţie pentru contracararea acestei probleme.

Astfel, Toyota Prius devine capabilă să reproducă sunetul unui motor V8, prin intermediul difuzorului impermeabil montat lângă radiator. De fapt, sistemul audio sintetizează acest sunet în conformitate cu dorinţa şoferului, printr-un soft care analizează datele despre viteza şi acceleraţia maşinii. Sunetul poate fi configurat să imite diferite alte tipuri de motorizări, după placul conducătorului.

În SUA, nivelul minim al sunetului produs de un vehicul este reglementat prin lege, pentru a oferi o siguranţă mai mare persoanelor cu probleme de auz şi vedere, aşa încât un lucru considerat iniţial o excentricitate audio urmează să devină o regulă generală. De acum încolo, veţi putea să vă bucuraţi de sunetul racing al maşinii, chiar dacă sub capotă aveţi doar... cai electrici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.