Toyota - probleme la direcţie

Toyota ori suflă şi în iaurt, ori a neglijat procesul de fabricaţie în ultimul deceniu, compania niponă anunţând iarăşi o campanie de rechemare în Statele Unite din cauza unor probleme la direcţie.

Toyota  - probleme la direcţie Toyota - probleme la direcţie

Toyota a făcut publică o rechemare la navele sale amiral vândute în Statele Unite ale Americii privind sistemul de direcţie. Deşi nu este un recall atât de consistent precum cel cu pedala de acceleraţie, nu este neglijabil fiind vorba de peste 400.000 unităţi. Astfel, Toyota va verifica 373.000 de modele sedan Avalon fabricate în perioada 2000-2004, deoarece sistemul de direcţie al acestor autoturisme poate ceda în anumite condiţii, conform MEDIAFAX care citează un comunicat al companiei.

La acestea se adaugă şi 39.000 unităţi ale SUV-ului Lexus LX470 produse între2003 şi 2007, la fel cu un risc mare de defectare a sistemului de direcţie. Mai ales la acest model surprinde asemenea anunţ, LX470 fiind bazat pe Toyota Land Cruiser, un vehicul recunoscut pentru robusteţea şi fiabilitatea sa.

Deşi cei de la Toyota nu spun că ar exista o cauzalitate, această rechemare vine pe fondul unor accidente reclamate de mai mulţi posesori de Toyota Avalon în ultima vreme. Din fericire pentru toată lumea în aceste incidente nu s-au înregistrat victime omeneşti, aşa cum s-a întâmplat în cazul isteriei cu pedala de acceleraţia. Ca un fapt inedit, Toyota a ajuns ca în ultimul an să recheme mai multe automobile decât producţia anuală, fapt unic în istoria automobilistică.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.