Toyota pune din nou în vânzare o maşină veche de 30 de ani

Da, ai citit bine. Toyota Land Cruiser J70 va fi pus din nou în producţie pentru piaţa din Japonia cu ocazia aniversării a 30 de ani de la lansare. Detalii în continuare.

Toyota pune din nou în vânzare o maşină veche de 30 de ani Toyota pune din nou în vânzare o maşină veche de 30 de ani

Toyota Land Cruiser J70 a fost lansat în Japonia în urmă cu 30 de ani, iar vânzările au fost oprite în 2004 în Ţara Soarelui Răsare. Dar acum, la aniversarea a 30 de ani de la lansare, Toyota va pune din nou în vânzare o versiune îmbunătăţită a bătrânului Land Cruiser J70 vreme de aproximativ un an.

Bun venit în 1984! E plăcut aici...

Sigur, nu e ca şi cum Toyota ar fi oprit producţia la Land Cruiser Series 70 timp de zece ani, iar acum au repornit-o doar pentru Japonia, fiindcă off-roaderul acesta se vinde încă în Australia şi alte ţări ale lumii. Dar mi se pare genială ideea că o marcă auto poate să repună în vânzare o maşină scoasă de pe piaţă în urmă cu zece ani doar de dragul nostalgiei.

O maşină cu care chiar poţi să faci treabă

Doritorii din Japonia pot să aleagă între două tipuri de caroserie – pick-up şi van (aşa îi spun ei, dar e o caroserie normală de SUV, cu două rânduri de scaune şi portbagaj). Singurul motor disponibil e un V6 de 4,0 litri pe benzină care produce 231 CP şi 360 Nm, în vreme ce tracţiunea este asigurată de un sistem 4x4 part-time. Opţional, Toyota oferă şi două diferenţiale blocabile electric pentru punţile faţă-spate, ca să fii sigur că nu o să rămâi împotmolit când ţi-e lumea mai dragă.

Volan, scaune şi aer condiţionat. Mai ai nevoie şi de altceva?

Cât despre siguranţă, există două airbag-uri, ABS şi… cam atât. Dar nu mai contează, fiindcă este o maşină gândită pentru off-road, şi nu pentru mersul la club.

Pe lângă vechiul Land Cruiser J70, Toyota va pune în vânzare, tot în Japonia, ediţii speciale pentru Land Cruiser V8 şi Land Cruiser 150.

VIDEO:

Tu ce zici: ai cumpăra un Land Cruiser J70 nou dacă s-ar vinde în România?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.