Toyota pune din nou în vânzare o maşină veche de 30 de ani

Autor: Adrian Mihălţianu 26 aug. 2014 Știri auto

Toyota Land Cruiser J70 a fost lansat în Japonia în urmă cu 30 de ani, iar vânzările au fost oprite în 2004 în Ţara Soarelui Răsare. Dar acum, la aniversarea a 30 de ani de la lansare, Toyota va pune din nou în vânzare o versiune îmbunătăţită a bătrânului Land Cruiser J70 vreme de aproximativ un an.

Bun venit în 1984! E plăcut aici…

Sigur, nu e ca şi cum Toyota ar fi oprit producţia la Land Cruiser Series 70 timp de zece ani, iar acum au repornit-o doar pentru Japonia, fiindcă off-roaderul acesta se vinde încă în Australia şi alte ţări ale lumii. Dar mi se pare genială ideea că o marcă auto poate să repună în vânzare o maşină scoasă de pe piaţă în urmă cu zece ani doar de dragul nostalgiei.

O maşină cu care chiar poţi să faci treabă

Doritorii din Japonia pot să aleagă între două tipuri de caroserie – pick-up şi van (aşa îi spun ei, dar e o caroserie normală de SUV, cu două rânduri de scaune şi portbagaj). Singurul motor disponibil e un V6 de 4,0 litri pe benzină care produce 231 CP şi 360 Nm, în vreme ce tracţiunea este asigurată de un sistem 4×4 part-time. Opţional, Toyota oferă şi două diferenţiale blocabile electric pentru punţile faţă-spate, ca să fii sigur că nu o să rămâi împotmolit când ţi-e lumea mai dragă.

Volan, scaune şi aer condiţionat. Mai ai nevoie şi de altceva?

Cât despre siguranţă, există două airbag-uri, ABS şi… cam atât. Dar nu mai contează, fiindcă este o maşină gândită pentru off-road, şi nu pentru mersul la club.

Pe lângă vechiul Land Cruiser J70, Toyota va pune în vânzare, tot în Japonia, ediţii speciale pentru Land Cruiser V8 şi Land Cruiser 150.

VIDEO:

Tu ce zici: ai cumpăra un Land Cruiser J70 nou dacă s-ar vinde în România?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide