Toyota rămâne lider mondial, VW suferă de pe urma Dieselgate

Toyota Motor a devansat Volkswagen în octombrie pentru a patra lună consecutiv şi s-a menţinut pe poziţia de lider mondial în funcţie de vânzări, după ce livrările producătorului auto german au fost afectate de scandalul emisiilor, relatează Reuters.

Toyota rămâne lider mondial, VW suferă de pe urma Dieselgate Toyota rămâne lider mondial, VW suferă de pe urma Dieselgate

Toyota Motor a devansat Volkswagen în octombrie pentru a patra lună consecutiv şi s-a menţinut pe poziţia de lider mondial în funcţie de vânzări, după ce livrările producătorului auto german au fost afectate de scandalul emisiilor, relatează Reuters.

Citeşte şi Modele Dacia de după 2005 care nu au mai prins linia de producţie

Citeşte şi GALERIE FOTO Ce maşini poţi cumpăra în România cu 8000 de euro

Grupul japonez a anunţat vineri că în perioada ianuarie-octombrie vânzările au totalizat 8,35 milioane de vehicule, fiind peste cele 8,26 milioane de unităţi înregistrate de Volkswagen în aceeaşi perioadă.

Vânzările Toyota au scăzut în primele 10 luni ale anului cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce livrările Volkswagen s-au redus în aceeaşi perioadă cu 1,7%.

La începutul lunii noiembrie, Volkswagen a anunţat că vânzările sub brand VW au scăzut cu 5,3% în octombrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce la jumătatea lui septembrie grupul a recunoscut că a manipulat testele de poluare pentru 11 milioane de automobile diesel la nivel global.

Citeşte şi TEST DRIVE: În lupta din clasa medie, Renault are un Talisman norocos - VIDEO + GALERIE FOTO

Citeşte şi Dacia a lansat cutia automată Easy-R

Citeşte şi Ce maşini poţi cumpăra în România cu 7000 de euro. GALERIE FOTO

Citeşte şi GALERIE FOTO Ştiai de Rodica, GAL sau M.R.? Astea sunt doar câteva dintre maşinile româneşti necunoscute

Citeşte şi GALERIE FOTO. Ce "monştri" militari se produc în România

Află Ce riscă şoferii care nu au CAUCIUCURI DE IARNĂ şi cum procedezi în caz de amendă

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.