Toyota recheamă în service 1,6 milioane de vehicule

Este pentru a treia oară în ultimele două luni când constructorul auto nipon recheamă la service un număr mare de vehicule

Toyota recheamă în service 1,6 milioane de vehicule Toyota recheamă în service 1,6 milioane de vehicule

Toyota a anunţat joi că va rechema pentru reparaţii peste 1,6 milioane de vehicule care au probleme cu sistemul airbag, informează site-ul cotidianului Le Monde.

Toyota a informat că în cazul a circa 1,06 milioane de maşini va fi necesară înlocuirea sistemului airbag din cauza riscului producerii unui scurt circuit care ar putea afecta funcţionarea sistemului

Pentru alte 600.000 de vehicule va fi necesară instalarea unui nou dispozitiv de umflare a airbag-urilor pe partea pasagerului, deoarece sistemul actual prezintă un risc de activare anormală în caz de accident.

Europa este în mod particular afectată, cu 946.000 de vehicule, în special modelele Avensis şi Corolla, fiind rechemate pentru remedierea primei probleme, iar alte 255.000 de vehicule din ţări europene fiind rechemate pentru instalarea unui nou dispozitiv de umflare a airbag-urilor pe partea pasagerului.

Compania Toyota recheamă în mod regulat vehicule pentru remedierea unor defecte în încercarea de a preîntâmpina apariţia unor probleme serioase.

Este pentru a treia oară în ultimele două luni când firma recheamă la service un număr mare de vehicule. La începutul lunii septembrie, Toyota a rechemat peste 1 milion de vehicule hibride în legătură cu un potenţial risc de incendiu, pentru ca o lună mai târziu să recheme alte 2,43 de milioane de vehicule, inclusiv modelul Prius, pentru remedierea unei probleme cu sistemul de propulsie hibridă.

Totodată, Subaru va rechema peste 400.000 de vehicule pentru a remedia o problemă ce ar putea duce la calarea motorului. Aproximativ 80.000 dintre vehiculele rechemate sunt de tipul Toyota 86, o maşină sport produsă de compania Subaru.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.