Toyota TS030 avariat ireparabil în teste

Monopostul Toyota TS030 ce va concura în iunie în cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost avariat în timpul testelor de pe circuitul Paul Ricard.

Toyota TS030 avariat ireparabil în teste Toyota TS030 avariat ireparabil în teste

Toyota revine în acest an în Campionatul Mondial de Anduranţă FIA cu prototipul hibrid TS030. Este pentru prima dată când un hibrid intră în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Pe data de 5 mai, monopostul Toyota trebuia să participe la prima sa cursă oficială, la Spa Francorchamps. Din păcate, în timpul testelor pe timp de ploaie de pe circuitul Paul Ricard modelul nipon a fost grav avariat, nemaiputând fi reparat până la data competiţiei. Oficialii Toyota afirmă că accidentul s-a produs din cauza unei componente electronice ce nu a fost etanşată corespunzător. Nefericitul eveniment a produs daune ireparabile şasiului de tip monococ iar timpul pâna la data întrecerii din Belgia este mult prea scurt pentru a permite fabricarea unuia nou.

Producătorul japonez susţine că participarea în cursa de 24 de ore de la Le Mans nu este pusă în pericol şi că va reîncepe testele imediat ce un nou şasiu va fi construit.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.