Toyota va dezvolta maşini electrice cu Tesla

După ce pentru mai bine de un deceniu Toyota a fost promotorul maşinilor hibride, iată că producătorul japonez îşi îndreaptă acum atenţia spre automobilele complet electrice, printr-un parteneriat strategic cu americanii de la Tesla.

Toyota va dezvolta maşini electrice cu Tesla Toyota va dezvolta maşini electrice cu Tesla

La prima vedere pare că vorbim de o adevărată preluare, mai ales că Toyota are de gând să investească 50 de milioane de dolari, prin achiziţionarea unui pachet de acţiuni ale producătorului de maşini electrice. Momentan detaliile sunt puţine, însă ştim că cele două companii vor crea o divizie specială ce se va ocupa de dezvoltarea sistemul de transmisie electrice.

Potrivit preşedintelui Toyota, Akio Toyoda, "Am simţit o posibilitate infinită faţă de tehnologia Tesla şi modul lor de fabricaţie. Prin acest parteneriat, lucrând împreună cu cei de la Tesla, Toyota vrea să înveţe din spiritul competitiv, capacitatea de decizii luate rapid şi flexiblitatea regăsite la producătorul american".


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.