Toyota vrea să lanseze cel puţin 10 modele electrice din 2020

Toyota va creşte puternic procesul de dezvoltare a maşinilor electrice, având planuri să lanseze cel puţin 10 astfel de modele la nivel mondial începând cu 2020, inclusiv şase modele bazate pe noua platformă e-TNGA, creată împreună cu Subaru.

Toyota vrea să lanseze cel puţin 10 modele electrice din 2020 Toyota vrea să lanseze cel puţin 10 modele electrice din 2020

Toyota va creşte puternic procesul de dezvoltare a maşinilor electrice, având planuri să lanseze cel puţin 10 astfel de modele la nivel mondial începând cu 2020, inclusiv şase modele bazate pe noua platformă e-TNGA, creată împreună cu Subaru.

Japonezii şi-au modificat obiectivele şi doresc ca jumătate din vânzările lor globale să fie compuse din modele electrice până în 2025. Drept urmare, Toyota intenţioneaz să vândă cel puţin un milion de maşini electrice sau alimentate cu hidrogen, alături de 4,5 milioane de hibride - o tehnologie în care Toyota excelează de ani buni.

Programul de maşini electrice Toyota va începe anul viitor, când compania va lansat variantele electrice ale modelului C-HR şi al echivalentului său din China denumit Izoa, dar şi un model electric cu două locuri destinat doar Japoniei. Acesta din urmă va avea o viteză maximă de 60 km/oră şi va fi urmat de alte modele ultra compacte şi scutere.

Toyota mai urmăreşte să dezvolte cel puţin şase variante ale unui model global, aici fiind incluse şi recentele colaborări anunţate cu Suzuki şi Subaru, bazate pe platforma TNGA.

Aceste modele vor include un SUV compact pe care îl dezvoltă alături de Suzuki şi un SUV de dimensiuni medii la care lucrează alături de Subaru. Toyota va mai dezvolta un crossover, un SUV de mari dimensiuni, un sedan şi un monovolum, iar dintre acestea ar putea fi dezvoltate alături de parteneri.

Platforma e-TNGA a fost construită să ofere flexibilitate şi poate fi folosită pentru modele cu tracţiune faţă sau spate, cu motorul amplasat în faţă sau spate, sau pentru modele hibride cu tracţiune integrală. Ca şi în cazul altor platforme de maşini electrică, bateriile vor fi montate sub podea.

Toyota a avertizat că planurile sale ar putea fi încetinite de disponibilitatea bateriilor, dar lucrează alături de numeroşi parteneri pentru a asigura un stoc suficient. Compania a mai spus şi că acest efort de electrificare i-ar putea afecta profitabilitatea.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.