Trafic de cocaină cu un camion Dakar

Un grup de traficanţi au crezut că dacă pozează în participanţi la Raliul Paris Dakar vor putea aduce în Europa 800 kg de cocaină.

Trafic de cocaină cu un camion Dakar Trafic de cocaină cu un camion Dakar

Poliţia din Bilbao a demascat un transport de droguri desfăşurat după un scenariu la care foarte puţini s-ar fi gândit. Astfel oamenii legii au descoperit un camion de asistenţă în care se aflau depozitate 800 kg de cocaină, 15.000 de pastile de ecstasy, 47.000 de euro şi două pistoale, conform BBC. Încărcătura se afla ascunsă în podeaua camionului sub straturi de plumb pentru a nu putea fi detectate de scanere.

La prima vedere părea un camion de asistenţă. Însă, în urma investigaţiilor s-a dovedit că traficanţii au deghizat fidel un camion ca să semene cu cele folosite în Dakar, inclusiv logo-urile şi elementele publicitare specifice, şi l-au infiltrat în cursă pentru a putea fi trimis în Europa sub acoperire.

Camionul a plecat din Bilbao în Argentina şi a parcurs întreg traseul raliului, fiind încărcat cu stupefiante în timpul unei etape, şi apoi a fost trimis iarăşi în Spania, unde a fost interceptat vinerea trecută de Poliţia din Bilbao. Se pare că drogurile ar fi trebuit să ajungă la Ibiza, şapte suspecţi au fost arestaţi , toţi spanioli, însă se pare că aceştia fac parte dintr-o filieră sud-americană mare de transporturi de narcotice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.