Transalpina va fi redeschisă pentru circulaţia publică

După o vară în care a stat închisă din cauză că firma care câştigase contractul de reabilitare a intrat în insolvenţă, şoseaua Transalpina va fi deschisă din nou pentru circulaţia publică. Avem detalii mai jos.

Transalpina va fi redeschisă pentru circulaţia publică Transalpina va fi redeschisă pentru circulaţia publică

Şoseaua Transalpina (DN67C) va fi redeschisă circulaţiei publice după topirea zăpezii, iar şoferii vor putea conduce pe cel mai înalt drum din România fără să rişte amenzi, scrie Adevărul.

Vestea vine după ce Compania de Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România (CNADNR) a câştigat procesul cu Romstrade, firma care câştigase contractul de reabilitare a şoselei alpine, dar a intrat în insolvenţă şi a abandonat lucrările, lăsând drumul neterminat.

Acum, însă, drumarii anunţă că pe Transalpina se vor face lucrări care să permită circulaţia în condiţii de siguranţă odată cu topirea zăpezii din zonă. Conform unui comunicat emis de secţia Târgu Jiu a companiei de drumuri, după terminarea lucrărilor se va circula în regim de drum în lucru pe porţiunea Novaci - Obârşia Lotrului, anulând interdicţiile impuse de regimul de drum închis aplicat anul trecut pentru porţiunea Rânca - Obârşia Lotrului.

„Este o bucurie şi pentru noi şi pentru gorjeni şi pentru ardeleni şi pentru toţi care iubesc muntele şi frumuseţile acestei zone. Începem cu priorităţile: marcajele, parapetul în punctele cele mai periculoase, semnele de circulaţie. Pentru ca CNADNR să poată însă să înceapă lucrările trebuie să aştepte mai întâi să se topească zăpada care are acum aproape doi metri”, a declarat Ion Tudor, directorul secţiei Târgu Jiu a CNADNR, pentru Adevărul.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi, credem noi, cea mai spectaculoasă, depăşind Transfăgărăşanul în dificultate, calitatea asfaltului (acolo unde există) şi peisaje.

În cazul în care ai uitat unde se află drumul, poţi să îţi împrospătezi memoria cu harta de mai jos.

Video, via Digi24:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.