Transfagărăşan 2019. În ce stare se află lucrările de deszăpezire şi când se va deschide circulaţia anul acesta - VIDEO

Zăpada are între 1 - 1,5 metri, dar înălţimea poate ajunge până la aproximativ 7 metri în unele zone

Transfagărăşan 2019. În ce stare se află lucrările de deszăpezire şi când se va deschide circulaţia anul acesta - VIDEO Transfagărăşan 2019. În ce stare se află lucrările de deszăpezire şi când se va deschide circulaţia anul acesta - VIDEO

Continuă lucrările de degajare a zăpezii de pe Transfăgărăşan. Drumul se va deschide oficial pe 1 iulie, este anunţul celor de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

VIDEO

În acest moment este pericol de avalanşe

Cu trei săptămâni înainte de deschidere zăpada măsurând 6 – 7 metri lângă peretele stâncos. Reprezentanţii Direcţiei de Drumuri trag un semnal de alarmă: deoarece se lucrează la baza stratului de zăpadă, este pericol de avalanşe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Robert Elekes, drumarii încearcă să elibereze, marţi, o bandă, astfel încât să poată lucra în zonă cu mai multe utilaje.

„Mai avem foarte multe de făcut. Zăpada pe lângă perete are şi 6-7 metri înălţime. Noi acum lucrăm la eliberarea unei benzi pentru a permite accesul utilajelor, care să cureţe. E doar o bandă. Acestea sunt nişte lucrări de pregătire, apoi urmează să vedem cât de afectat este carosabilul sub zăpadă, va trebui să vedem dacă sunt stânci care stau să cadă, mai urmează lucrări de siguranţă rutieră, parapete, indicatoare. Toamna se adună toate indicatoarele, acum trebuie remontate, poate e nevoie de plombare. Zăpada este doar primul pas”, a spus Elekes pentru Mediafax.

Zăpada are între 1 - 1,5 metri, dar înălţimea poate ajunge până la aproximativ 7 metri în unele zone

Potrivit acestuia, în zona unde lucrează freza, zăpada are între 1 – 1,5 metri, dar înălţimea creşte lângă perete până la aproximativ 7 metri.

Astfel, potrivit reprezentantului DRPD Braşov, din cauza faptului că lucrările au loc la baza stratului de zăpadă, creşte pericolul producerii avalanşelor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.