Transfăgărăşanul va fi transformat în circuit pentru Sibiu Rally 2015

Autor: Adrian Mihălţianu 01 apr. 2015 Știri auto

Cel mai celebru drum din România va beneficia de o transformare totală pentru a oferi fanilor un spectacol unic. Arhitectul german Hermann Tilke, designerul celor mai noi circuite din Campionatul Mondial de Formula 1, dar şi a circuitului stradal din jurul Casei Poporului, se ocupă de acest proiect unic. “Am construit circuite peste tot, în mlaştină, în deşert, dar niciodată pe un munte. Tocmai de aceea am acceptat această provocare unică. Este o zonă fabuloasă care va atrage foarte mulţi pasionaţi de curse. Sunt sigur că va deveni chiar mai popular decât celebrul Nurburgring”, a spus Hermann Tilke.

Circuitul Transfăgărăşan va respecta toate normele de siguranţă impuse de FIA şi va putea găzdui orice tip de întrecere din lumea sporturilor cu motor.

Proiectul noului circuit


Lucrările au demarat deja pe 1 aprilie şi principala provocare va fi acum deszăpezirea versantului pe care va fi construită porţiunea care uneşte punctele de la Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac.  “Îi o decizie faină. Amu tre să ne punem pe treabă că-i musai să terminăm circuitul până în august. Da nu-i bai că avem vreme pentru toate, doar să se mai ducă zăpada asta de aici. Vom face totul molcom, aşa cum ne pricepem noi mai bine ”, a spus unul dintre angajaţii firmei de construcţii din Sibiu.

Conform unor cabanieri din zonă, la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac s-ar fi cazat în această perioadă un anume Bernie Ecclestone, iar surse oficiale au confirmat că a venit în zonă pentru a vedea dacă aici se va putea organiza şi un Grand Prix de Formula 1.

Intrarea va costa 10 lei de persoană

“Anul acesta este pentru prima oară când Raliul Sibiului se va desfăşura pe asfalt şi ne-am gândit să venim cu ceva nou. Astfel circuitul Transfăgărăşan va fi punctul de atracţie al festivalului dedicat sporturilor cu motor. Sunt sigur că vom reuşi să terminăm totul la timp şi că în august 2115 piloţii vor face un spectacol total la Raliul Sibiului. Unii vorbesc deja de Formula 1, dar toate la timpul lor”, a completat şi Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Challenge.

Circuitul va fi inclus şi ca probă specială în cadrul Raliului Sibiului, etapa a şasea din Campionatul Naţional de Raliuri, şi va fi parcurs de patru ori. În plus aici vor avea loc şi demonstraţiile de drift, karting şi celelalte evenimente programate în cadrul festivalului. Informaţiile au fost dezvăluite în premieră astăzi, 1 aprilie, de către organizatori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide