Tranzacţie istorică: Uber vrea să cumpere 24.000 de maşini de la o companie controlată de chinezi

Compania americană Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri ...

Tranzacţie istorică: Uber vrea să cumpere 24.000 de maşini de la o companie controlată de chinezi Tranzacţie istorică: Uber vrea să cumpere 24.000 de maşini de la o companie controlată de chinezi

Compania americană Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o soluţie de transport alternativă taxiurilor, are în plan să achiziţioneze 24.000 de maşini autonome (care se conduc singure) de la producătorul auto Volvo, scrie Reuters.

Astfel, Uber va deveni dintr-o companie care oferă o aplicaţie mobilă pentru transport alternativă taxiurilor, la proprietar şi operator al unui parc auto. Uber şi Volvo au început să colaboreze pentru sistemele autonome de condus din urmă cu trei ani.

Producătorul auto Volvo, deţinut de grupul chinez Geely, a anunţat ieri că va furniza companiei Uber SUV-urile XC90 echipate cu tehnologia autonomă ca parte a unei colaborări exclusive pentru perioada 2019-2021.

Continuarea articolului, pe zf.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.