Tranzacţie istorică: Uber vrea să cumpere 24.000 de maşini de la o companie controlată de chinezi

Autor: Mediafax 21 nov. 2017 Știri auto
Tranzacţie istorică: Uber vrea să cumpere 24.000 de maşini de la o companie controlată de chinezi

Compania americană Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri o soluţie de transport alternativă taxiurilor, are în plan să achiziţioneze 24.000 de maşini autonome (care se conduc singure) de la producătorul auto Volvo, scrie Reuters.

Astfel, Uber va deveni dintr-o companie care oferă o aplicaţie mobilă pentru transport alternativă taxiurilor, la proprietar şi operator al unui parc auto. Uber şi Volvo au început să colaboreze pentru sistemele autonome de condus din urmă cu trei ani.

Producătorul auto Volvo, deţinut de grupul chinez Geely, a anunţat ieri că va furniza companiei Uber SUV-urile XC90 echipate cu tehnologia autonomă ca parte a unei colaborări exclusive pentru perioada 2019-2021.

Continuarea articolului, pe zf.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide