Trecerile de pietoni 3D – iluziile optice care salvează vieţi. FOTO

Autor: Gandul.info 13 mai 2016 Știri auto

 


Experiment inedit în India pentru a-i determina pe şoferi să reducă viteza. Ministerul indian al Transporturilor s-a gândit să modifice trasarea clasică pe ciment a trecerii de pietoni de aşa manieră încât să creeze o iluzie optică, care să aibă drept efect limitarea vitezei din timp, notează BBC.com citat de Gandul.info.

Sursă foto: flipboard.com

Mai au imaginile un cuvânt de spus când vine vorba de prevenirea unor accidente în traficul rutier? Ministerul Transporturilor din India cu siguranţă contează pe acest lucru. Fotografiile care au circulat, în ultimele zile, pe reţelele de socializare au atras aprecierea celor din jur cu privire la experimentul pe care oficialităţile indiene îl demarează, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere din cauza vitezei excesive.

După cum se poate observa în imaginea următoare, pe măsură ce şoferul se apropie de trecerea de pietoni, are impresia că structura acesteia nu este imprimată pe asfalt, ci „levitează”, iluzia optică creând impresia unor borduri albe care se ridică din ciment.

Sursă foto: pinterest.com/


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide