Trecerile de pietoni 3D - iluziile optice care salvează vieţi. FOTO

Experiment inedit pentru a-i determina pe şoferi să reducă ...

Trecerile de pietoni 3D - iluziile optice care salvează vieţi. FOTO Trecerile de pietoni 3D - iluziile optice care salvează vieţi. FOTO

 


Experiment inedit în India pentru a-i determina pe şoferi să reducă viteza. Ministerul indian al Transporturilor s-a gândit să modifice trasarea clasică pe ciment a trecerii de pietoni de aşa manieră încât să creeze o iluzie optică, care să aibă drept efect limitarea vitezei din timp, notează BBC.com citat de Gandul.info.

Sursă foto: flipboard.com

Mai au imaginile un cuvânt de spus când vine vorba de prevenirea unor accidente în traficul rutier? Ministerul Transporturilor din India cu siguranţă contează pe acest lucru. Fotografiile care au circulat, în ultimele zile, pe reţelele de socializare au atras aprecierea celor din jur cu privire la experimentul pe care oficialităţile indiene îl demarează, în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere din cauza vitezei excesive.

După cum se poate observa în imaginea următoare, pe măsură ce şoferul se apropie de trecerea de pietoni, are impresia că structura acesteia nu este imprimată pe asfalt, ci "levitează", iluzia optică creând impresia unor borduri albe care se ridică din ciment.

Sursă foto: pinterest.com/


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.