Tren cu automobile Dacia deraiat în Austria

Un tren care transporta automobile Dacia către Franţa a deraiat în Austria automobilele din cele 10 vagoane ieşite de pe şine fiind distruse.

Tren cu automobile Dacia deraiat în Austria Tren cu automobile Dacia deraiat în Austria

Un tren care livra la export automobile Dacia, plecat din Curtici către Valenton în Franţa, a deraiat ieri seară în Austria în apropiere de Braz, Vorarlberg. Accidentul s-a produs din cauza unei probleme tehnice la vagoanele din coada trenului, la o viteză de 60 km/h. Această reacţie în lanţ a făcut ca 10 din cele 16 vagoane să se desprindă de pe şine şi să ajungă în decor cu întreaga încărcătură automobilistică, conform vol.at

Locul accidentului arăta înfiorător zeci de modele Dacia Logan, Sandero şi Duster fiind împrăştiate pe o rază mare cu daună totală. Din fericire, în ciuda catastrofei de proporţii, nu s-a înregistrat nici o pierdere omenească, singurul rănit fiind mecanicul celei de-a doua locomotive, dar acesta se află în afara orcărui pericol fiind transportat la spital şi diagnosticat doar cu răni minore.

Daunele nu au fost încă evaluate, dar conform declaraţiilor oficialilor austrieci fiecare vagon transporta 15 sau 20 de automobile, deci pagubele numerice se pot ridica până la 200 de automobile . Autorităţile austriece apreciază că pentru a curăţa locul accidentului de rămăşiţele automobilelor Dacia este nevoie de cel puţin două zile, interval în care această rută va fi închisă traficului feroviar. Pentru operaţiunile de decongestionare vor fi mobilizaţi peste 100 de muncitori.

Imagini filmate la locul accidentului puteţi să vizionaţi AICI.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.