Turbo în 3 cilindrii de la PSA

PSA Peugeot Citroen au de gând să producă o unitate pe benzină turbo de 1.2 litri începând cu anul 2013.

Turbo în 3 cilindrii de la PSA Turbo în 3 cilindrii de la PSA

Fabrica PSA (La Francaise de Macanique) din Douvrin, nordul Franţei, este responsabilă cu producţia noilor unităţi turbo în 3 cilindrii - planul find de 320.000 unităţi pe an.

Noua motorizare va fi bazată pe propulsorul aspirat de 1.2 litri benzină, care la rândul său va fi produs la fabrica Tremery începând cu 2012. Cei de la La Francaise de Macanique produc motoare în momentul de faţă atât pentru grupul PSA (modele Peugeot şi Citroen) cât şi pentru grupul BMW (unitatea THP).

Ne aşteptăm ca noua motorizare să-şi găsească rapid un loc sub capotele unor modele de clasă mică - C3, viitorul 207 (208?), compactă - viitorul C4, 308 (309?), precum şi alte segmente, city, clasa medie, MPV-uri compacte etc.

La Francaise de Mecanique a fost creată în 1969, are 3.400 angajaţi iar în 2009 au produs 942.000 propulsoare pentru Grupul PSA Peugeot Citroen.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.