Turbo power. 0-260 la oră cu Seria 7 [VIDEO]

E bine de ştiut că între 200 şi 260 km/h, vitezometrul lui Seria 7 se mişcă la fel de rapid ca limba unui secundar...

Turbo power. 0-260 la oră cu Seria 7 [VIDEO] Turbo power. 0-260 la oră cu Seria 7 [VIDEO]

BMW Seria 7 (G11/G12) a fost primul model BMW care să adopte platforma CLAR (Cluster Architecture), adică un mix de oţel, aluminiu şi fibră de carbon care să scadă pe cât posibil masa totală, fără a compromite aspectele rigiditate şi siguranţă. 

Asta înseamnă că, la 1.945 de kilograme, limuzina vârf-de-gamă BMW este mai agilă, mai performantă şi mai eficientă din punct de vedere al consumului. De aici până la „Dar cât de repede îşi parcurge vitezometrul?” n-a trecut mult timp, evident. 

Exemplarul supus testării de către cei de la Arab GT este un 750i xDrive, adică cea mai puternică versiune a lui Seria 7 până în prezent. Cu un V8 TwinPower turbo, de 4,4 litri sub capotă, 750i xDrive livrează 450 de cai-putere şi 650 de Newtoni-metru, accelerând de la 0 la 100 km/h în doar 4,4 secunde. 

Nu costă puţini bani, ce-i drept, indiferent de versiunea de şasiu pentru care optezi, însă ceea ce vezi mai jos şi faptul că este dotat cu tot ce are BMW mai bun de oferit momentan s-ar putea să te facă să-ţi reconsideri percepţia asupra preţului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.