Uber a lansat serviciul de maşini fără şofer – VIDEO

Autor: Marius Vișan 15 sept. 2016 Știri auto
Uber a lansat serviciul de maşini fără şofer – VIDEO

 


Uber lansează miercuri, în oraşul Pittsburgh din Statele Unite, serviciul său de maşini autonome, scrie Digi24.ro, citând News.ro. În acest oraş, Uber dispune de o mică flotă de patru maşini fără şofer.

Lansarea acestui serviciu este deocamdată experimentală, iar prin intermediul acestuia câţiva clienţi fideli ai Uber vor putea călători cu maşinile autonome dotate cu o mulţime de camere video, sisteme laser şi senzori.

În faza de testare a serviciului pasagerul nu va fi singur în maşină. Un mecanic va fi prezent în permanenţă pe scaunul şoferului, fără însă să atingă volanul, dar pregătit oricând să intervină. Pe lângă acesta un al doilea mecanic va fi, de asemenea, în maşină pentru a observa comportamentul vehiculului autonom în trafic.

Dacă în faza de test vehiculele autonome se vor comporta corespunzător următorul pas ar fi acela în care pasagerul va putea călători singur în maşină.

Uber a testat aceste maşini timp de doi ani, iar la testul rezervat presei, jurnaliştii au remarcat că vehiculele circulau fără dificultate pe străzile înguste din oraşul american.

Dacă vă întrebaţi de ce a fost ales Pittsburgh răspunsul este pentru că acesta este considerat un pol al tehnologiilor de vârf de pe coasta de est a SUA.

Cum s-a descurcat noul Uber fără şofer puteţi vedea în clipul de mai jos

VIDEO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide