Uber se întoarce cu maşinile autonome pe şoselele americane, la nouă luni după accident în urma căruia a murit un pieton

Autor: Alex Ciutacu 27 dec. 2018 Știri auto
Uber se întoarce cu maşinile autonome pe şoselele americane, la nouă luni după accident în urma căruia a murit un pieton

La nouă luni după ce una dintre maşinile autonome ale Uber au omorât un pieton în Tempe, Arizona, compania începe din nou testele pe străzile Americii, potrivit Quartz.

Maşina autonomă a companiei a lovit-o şi omorât-o pe Elaine Herzberg, 49 ani, în data de 18 martie în timp ce ea trecea strada în mijlocul nopţii.

Poliţia din Arizona a concluzionat că persoana care se afla în vehiculul Volvo, pusă acolo în caz de urgenţă pentru siguranţa pietonilor, se uita la show-ul „The Voice” pe telefon în momentul accidentului şi nu era atentă la drum.

Ca răspuns la incident, Uber a suspendat toate testele de maşini autonome de pe şoselele publice americane. Compania a concediat apoi circa 100 de astfel de „şoferi de siguranţă” în Pittsburgh şi San Francisco, înlocuindu-i cu circa 55 de „specialişti”, pe care susţoine că i-a antrenat să opereze maşini autonome atât pe pistele de teste cât şi pe şosele.

Compania revine cu testele de maşini autonome în Pittsburgh, Pennsylvania, după ce a primit aprobarea departamentului de Transport al acelui stat.

Uber va fi obligată să aibă o persoană în maşină pentru viteze de până la 30 km/h, şi două persoane pentru viteze care depăşesc acest prag. Uber a anunţat că va avea în orice situaţie câte două persoane în maşină.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide