UE îndeamnă producătorii de automobile să adopte un comportament "mult mai etic"

Uniunea Europeană a îndemnat producătorii de automobile, luni, să adopte un comportament "mult mai etic", în urma unui scandal privind experimentele finanţate de producători auto germani în care oameni şi maimuţe au inhalat noxe diesel, informează site-ul postului France24.

UE îndeamnă producătorii de automobile să adopte un comportament "mult mai etic" UE îndeamnă producătorii de automobile să adopte un comportament "mult mai etic"

Comisarul european pentu Industrie, Elzbieta Bienkowska, a informat membrii Parlamentului European că va cere tuturor statelor "să verifice dacă astfel de teste sunt conduse".

Săptămâna trecută Guvernul Germaniei a denunţat experimente finanţate de producători auto germani, precum Volkswagen, Daimler şi BMW, în care oameni şi maimuţe au inhalat noxe diesel, pentru observarea efectelor.

Elzbieta Bienkowska a declarat în faţa adunării membrilor Parlamentului, care a avut loc la Strasbourg, că "producătorii de autombile trebuie să adopte un comportament mai etic şi mai responsabil", adăugând că organul executiv al Uniunii Europene, Comisia Europeană, condamnă astfel de teste.

Potrivit publicaţiei Stuttgarter Zeitung, Grupul European de Cercetare privind Mediul şi Sănătatea (EUGT) a expus, în 2014, 19 bărbaţi şi şase femei, precum şi zece maimuţe noxelor diesel emise de mai multe tipuri de maşini, în cursul unor experimente efectuate într-un laborator din Albuquerque (New Mexico). Asociaţia EUGT a fost desfiinţată de producătorii auto în 2017.

"Nu există nicio lege a Uniunii Europene care să justifice un astfel de comportament", a mai declarat Bienkowska.

Potrivit unui sondaj recent, aproximativ 52% din germani au declarat că şi-au "pierdut încrederea" în industria auto.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.