Uimitoarea călătorie a maşinilor Maybach blindate primite de Kim Jong Un

Misterul maşinilor de lux livrate în Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor impuse de ONU acestei ţări, a fost parţial desluşit, informează Automotive News Europe.

Uimitoarea călătorie a maşinilor Maybach blindate primite de Kim Jong Un Uimitoarea călătorie a maşinilor Maybach blindate primite de Kim Jong Un

Misterul maşinilor de lux livrate în Coreea de Nord, în pofida sancţiunilor impuse de ONU acestei ţări, a fost parţial desluşit, informează Automotive News Europe.

Şefii Daimler au fost printre cei uimiţi să vadă cum Kim Jong Un şi suita sa au mers la întâlnirile cu preşedintele american Donald Trump şi cel rus Vladimir Putin la bordul a două Maybach şi a unui SUV Mercedes-Benz. Liderul coreean a mai fost suprins la bordul unui Rolls-Royce Phantom.

O investigaţie realizată de New York Times şi Centrul pentru Studii avansate de apărare descrie călătoria de patru luni, pe uscat, mare şi apă, pe care cele două Maybach blindate au făcut-o înainte să ajungă în posesia lui Kim Jong Un. Fiecare maşină valorează aproximativ 500.000 de dolari.

Totul a început în Rotterdam, Olanda, în iunie 2018. Nu se ştie cine a cumpărat maşinile şi de unde, însă ele au sosit în Rotterdam în containere sigilate livrate de un camion. Ulterior, au călători pe patru nave diferite, care au făcut opriri în porturi din China, Japonia şi Coreea de Sud, înainte de a fi transportate cu avionul care transportă maşinile liderului coreean în vizite în afară ţării, din Vladivostok, Rusia, în Coreea de Nord.

Autorităţile sud-coreene au reţinut ulterior vasul care a livrat maşinile în Rusia sub suspiciunea că ar încălca sacţiunile ONU.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.