Ultimul kart cu care a concurat Ayrton Senna e de vânzare

Foarte mulţi piloţi de Formula 1 şi-au început cariera în karting, iar legendarul Ayrton Senna nu a fost o excepţie. Acum, ultimul kart cu care a concurat triplul campion mondial de Formula 1 e de vânzare.

Ultimul kart cu care a concurat Ayrton Senna e de vânzare Ultimul kart cu care a concurat Ayrton Senna e de vânzare

Ayrton Senna nu mai este printre noi, dar asta nu înseamnă că şi amintirea sa trebuie să dispară. De fapt, oricine poate să deţină, dacă are suficienţi bani, o parte din istoria care l-a făcut pe Senna triplu campion mondial de Formula 1.

Mai exact, ultimul kart cu care a concurat Senna în campionatele de karting e acum de vânzare, potrivit Jalopnik. Este vorba despre un DAB cu numărul de şasiu DAP BH 33, care a fost modificat pentru brazilian înaintea cursei din 1981 din Parma, Italia. După acea etapă, Senna şi-a dedicat timpul şi talentul în Formula Ford 1600, unde concura deja.

Kartul nu mai are motorul original, însă a fost montat unul care e corect din punct de vedere istoric, astfel că vehiculul e 100% funcţional. Vânzarea se va face în cadrul unei licitaţii organizate de casa Bonhams, iar preţul e estimat între 24.000 şi 28.000 de euro.

În cazul în care ai uitat, pe piaţă mai există şi primul monopost de Formula 1 al lui Ayrton Senna, dar acela e un pic mai piperat la preţ.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.