Ultimul kart cu care a concurat Ayrton Senna e de vânzare

Autor: Iulian Dnistran acum 5 ani Știri

Ayrton Senna nu mai este printre noi, dar asta nu înseamnă că şi amintirea sa trebuie să dispară. De fapt, oricine poate să deţină, dacă are suficienţi bani, o parte din istoria care l-a făcut pe Senna triplu campion mondial de Formula 1.

Mai exact, ultimul kart cu care a concurat Senna în campionatele de karting e acum de vânzare, potrivit Jalopnik. Este vorba despre un DAB cu numărul de şasiu DAP BH 33, care a fost modificat pentru brazilian înaintea cursei din 1981 din Parma, Italia. După acea etapă, Senna şi-a dedicat timpul şi talentul în Formula Ford 1600, unde concura deja.

Kartul nu mai are motorul original, însă a fost montat unul care e corect din punct de vedere istoric, astfel că vehiculul e 100% funcţional. Vânzarea se va face în cadrul unei licitaţii organizate de casa Bonhams, iar preţul e estimat între 24.000 şi 28.000 de euro.

În cazul în care ai uitat, pe piaţă mai există şi primul monopost de Formula 1 al lui Ayrton Senna, dar acela e un pic mai piperat la preţ.Comentarii
Inchide