Ultraşii GTI o să înnebunească dacă văd acest VW în faţa ochilor (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 23 mart. 2018 Știri auto

Acum o săptămână nu aveam motive să ne ocupăm weekend-ul cu SIAB – Salonul Internaţional Auto Bucureşti. Chiar dacă nu s-a mai făcut de 11 ani aşa cum era pe vremuri, cu participanţi – importatori oficiali şi nu dealeri, 16 mărci au spus PA sau PAS. INclusiv PSA (Peugeot  / Citroen / DS). De ce, ele ştiu. Inclusiv Dacia. Am înţeles că noile metode de promovare social media sunt fulger şi că ajung oriunde în lume, că ai acces la ele din fotoliu şi că afară ninge, însă noi am fi văzut-o ca pe o dovadă de respect pentru media de 120.000 de cumpărători români de maşini într-un singur an. În fine, nu suntem nici proprietarii mărcilor şi nici nu administrăm bugetele companiilor, aşa că ei ştiu cel mai bine ce şi cât pot face.

Dar uite că azi, ajunşi acolo, am înţeles că sunt motive să mergem la acest salon. E primul Rolls expus oficial în România – Phantom al VIII-lea, a venit şi maşina anului 2018 – Volvo XC40 – la fel, prima data când o vedem şi mai e şi acest Golf GTE Sport, un concept prezentat la Woerthersee acum câţiva ani. Maşina asta în stare de proiect încă, vine cu 3 motoare, din care două electrice şi unul clasic, benzină, în 4 cilindri, turbo şi de 1.6 litri capacitate. Acesta produce 300 de cai, în timp ce încă 100 în total vin din cele două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Da, sunt 400 de cai putere şi 680 Nm cuplu. GTE Sport Concept atinge suta la oră în 4.3 secunde. În mod complet electric, maşina are autonomie 50 de km, iar consumul combinat şi mixt este ridicol –  2 litri / 100 km/.

Galerie foto cu Volkswagen Golf Sport GTE la SIAB 2018

Maşina are tracţiune faţă, de bază, însă atunci când intră şi motoarele eclectrice în funcţiune – din care un dintre ele pe puntea spate, devine, normal, un 4×4. Cutia de viteze este automata cu 6 trepte – să nu uităm că este un concept de câţiva ani.

Volkswagen a creat Golf-ul GTE Sport ca să arate direcţia de dezvoltare şi paşii în această direcţie s-au văzut şi se văd tot mai mult. Tot mai mult şi tot mai mulţi. Mai ales că este o direcţie electrică la nivel de grup întreg.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide