Un bolovan de 4.000 de tone a distrus o bucată de autostradă în SUA, iar autorităţile îl vor lăsa acolo

La finalul lunii mai, un bolovan imens a coborât în timpul unei alunecări de teren şi a distrus o secţiune din Autostrada 145 din statul american Colorado.

Un bolovan de 4.000 de tone a distrus o bucată de autostradă în SUA, iar autorităţile îl vor lăsa acolo Un bolovan de 4.000 de tone a distrus o bucată de autostradă în SUA, iar autorităţile îl vor lăsa acolo

La finalul lunii mai, un bolovan imens a coborât în timpul unei alunecări de teren şi a distrus o secţiune din Autostrada 145 din statul american Colorado.

Bolovanul cântăreşte aproape 4.000 de tone şi autostrada a rămas închisă de atunci.

După săptămâni de aşteptare, Guvernatorul Jared Polis anunţat că nu vor dinamita piatra care blochează drumul. În loc să arunce în aer bolovanul şi să cureţe mii de tone de rocă, autorităţile statului american au decis să-l lase unde este şi să reconstruiscă bucata de şosea distrusă în jurul lui.

Astfel, chiar dacă costurile unei construcţii noi sunt mari, comparate cu cele de eliberare şi repare a vechiului drum, ele sunt mai mici cu 200.000 de dolari.

În schimb, bolovanul va deveni un monument al statului Colorado, pentru a sta drept mărturie a fenomenelor naturale dure cu care s-a confruntat statul de-a lungul vremurilor.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.