Un cabrio în mijlocul iernii. Ce poate să fie mai erotic? (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 13 oct. 2017 Știri auto

Că sunt ei mai cu moţ, poate nesuferiţi, alcoolici şi cum vreţi să-i mai numiţi, autoexcluşi din UE, englezii formează o naţiune atât de mare şi puternică încât nu-i poţi scoate din formula magică a istoriei în orice domeniu. Maşinile sunt unul dintre domeniile în care englezii au parcat mereu între vedetele lumii. Jaguar şi Aston sunt exemplele care stau în picioare chiar dacă primul e sub patronat indian. Până la urmă, indienii sunt fraţii lor buni, economic vorbind.

Aston încheie 2017 cu un vis de vară. Cel mai frumos. Un cabrio logic după DB11-le coupe. O să intre pe piaţă în primele trei luni ale lui 2018 ca să prindă şi bogaţii vara într-o maşină conform aşteptărilor. DB11 Volante pleacă de la 160.000 de lire sterline. Asta înseamnă cu 20.000 mai multe unităţi în moneda UE – pe care oricum englezii nu au vrut-o nici cât timp au fost in Uniune.

Maşina este închegată pe aceeaşi structură autoportantă (monolit) din aluminiu pe care o are şi DB11-le, coupe-ul de la care porneşte Volante.

Cel mai mare motor nu va fi un V12, aşa cum ar fi pariat 99% din fani şi clienţi. Un V8 biturbo de 4 litri o să producă suficient pentru nişte senzaţii teribile – 505 cai putere.

Cutia de viteze automată cu 8 trepte trimite toată această putere enormă către roţile din spate. Vă daţi seama ce distracţie totală vă paşte într-o maşină ca Aston Volante DB11.

Plafonul unui cabrio e important. Iar Aston merge pe reţeta oldschool, cu unul din material textil, în 8 bucăţi. Decapotarea se face în 14 secunde, iar capotarea în 16. Ambele operaţiuni pot fi făcute până la viteze de 50 km/h.

Inginerii spun că au testat operaţiunea completă (capotare – decapotare) de 100.000 de ori, în diferite medii şi contexte pentru a garanta funcţionarea plafonului electric 10 ani de zile.

Ca să nu altereze ţinuta de drum, au mai fost adăugate 115 kg în locul plafonului din metal. Totuşi, maşina este mai uşoară cu 25 de kg decât Volante-le trecut.

Maşina este cu numai 10% mai înceată pe 0-100 km/h în comparaţie cu DB11 Coupe. Atinge suta în 4.1 secunde.

Clienţii de DB11 Volante au 70 de personalizări interior – exterior dintre care pot alege. Numai jantele de 20 de inci sunt de 7 tipuri, iar etrierele au şi ele 4 culori din care poţi să alegi.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide