Un Chevrolet Captiva pentru copiii din Laponia

SOS Satul Copiilor din Ylitornio, Finlanda, primeşte cel de-al 50-lea autovehicul din cele 100 donate de Chevrolet

Un Chevrolet Captiva pentru copiii din Laponia Un Chevrolet Captiva pentru copiii din Laponia

Crăciunul a venit mai devreme pentru o familie specială din Laponia, membrii acesteia primind cel de-al 50-lea cadou pe care Chevrolet l-a oferit ca parte a aniversării centenarului. Noul Chevrolet Captiva va asigura mobilitatea necesară acestei familii care locuieşte la Cercul polar arctic, acolo unde temperatura scade până la -47,5°C, solul fiind acoperit cu zăpadă timp de 183 de zile pe an. SOS Satul Copiilor din Ylitornio, Finlanda, primeşte cel de-al 50-lea cadou din cele 100 oferite de Chevrolet organizaţiei SOS Satele Copiilor în Europa, Uzbekistan, Africa de Sud, Lesotho şi Israel. Localitatea Ylitornio reprezintă cel mai nordic sat al organizaţiei SOS Satele Copiilor din lume, aflându-se la 850 km nord de Helsinki şi cuprinde şase cămine de copii alături de o casă comunitară unde copiii pot studia şi beneficia de activităţi de recreere.

În anii viitori, noul Chevrolet Captiva va fi utilizat de către SOS în interiorul şi în împrejurimile localităţii Ylitornio pentru a asigura mobilitatea asistenţilor sociali, psihologilor pentru copii şi voluntarilor. Parteneriatul european dintre SOS Satele copiilor şi Chevrolet Europe a fost anunţat în ajunul Salonului Auto de la Paris, la data de 29 septembrie 2010, de către Wayne Brannon, Preşedintele şi Directorul Executiv al Chevrolet Europe şi Richard Pichler, Secretarul General al SOS Children's Villages International. Această iniţiativă va spori mobilitatea copiilor şi a părinţilor lor de la organizaţia SOS, precum şi abilitatea asistenţilor sociali care administrează Programele de Consolidare Familială SOS de a vizita familiile dezavantajate din diverse comunităţi. Chevrolet va oferi organizaţiei SOS Satele copiilor 20 de autovehicule de oraş Spark, 20 de autovehicule Aveo de mici dimensiuni, 20 de autovehicule Cruze, 20 de autovehicule Orlando cu 7 locuri şi 20 de SUV-uri Captiva cu 7 locuri.

Autovehiculele Chevrolet au fost dăruite în cadrul petrecerilor aniversare din întreaga Europă, începând cu data de 22 februarie, iar această activitate va continua până în momentul în care cel de-al 100-lea autovehicul îşi va găsi posesorul la data de 3 noiembrie 2011 - ziua "de naştere" a companiei Chevrolet, care a fost înfiinţată de Louis Chevrolet şi William Durant acum 100 de ani în Detroit. SOS Satele Copiilor este o organizaţie independentă non-guvernamentală, activând în domeniul dezvoltării sociale, care oferă îngrijire în cadrul unor familii pentru copii din 133 de ţări şi teritorii, susţinând interesele, drepturile şi nevoile copiilor. Aproximativ 73.000 de copii şi tineri locuiesc în cele 518 sate pentru copii şi 392 de cămine pentru tineri construite de asociaţia SOS Satele Copiilor la nivel mondial. Peste 140.000 de copii şi tineri urmează cursurile şcolilor SOS Hermann Gmeiner Schools, ale grădiniţelor SOS Kindergartens şi centrelor de pregătire vocaţională SOS Vocational Training Centres. Mai mult decât atât, programele de întărire a familiei SOS Family Strengthening Programmes oferă familiilor sprijin material, psihologic şi social. Aproximativ 430.000 de persoane beneficiază de aceste servicii de sprijin familial; aproximativ 455.000 de oameni apelează la serviciile centrelor medicale SOS. În situaţii de criză şi dezastre, organizaţia SOS Satele Copiilor intervine prin programele de ajutor de urgenţă. Pentru informaţii suplimentare cu privire la asociaţia SOS Satele Copiilor, accesaţi pagina www.sos-childrensvillages.org.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.