Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Un furnizorul german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate Un furnizor auto german va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate la Dieselgate

Furnizorul auto german IAV Gmbh a fost de acord să pledeze vinovat în cadrul procesului, şi să plătească o amendă de 35 de milioane de dolari pentru complicitate cu Volkswagen la scandalul Dieselgate. IAV i-a ajutat pe cei de la să evite standardele din S.U.A privind emisiile motoarelor diesel. 

IAV, care este deţinută în proporţie de 50% de Volkswagen, va fi sub supravegherea Departamentului de Justiţie american în anii care urmează.

Volkswagen a fost de acord să plătească deja mai mult de 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, ca urmare a revendicărilor din partea proprietarilor de vehicule afectate de scandal.

Susan Bodine, administrator adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului din S.U.A., a declarat că "IAV a proiectat software-ul care a permis VW să înşele standardele americane privind emisiile".

"Luăm aceste lucruri în serios şi vedem această rezoluţie ca pe ceva important pentru compania noastră", a declarat Kai-Stefan Linnenkohl, preşedinte şi membru al consiliului de administraţie al IAV. "Abaterile identificate nu reflectă cine suntem astăzi ca şi companie”.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.