Un mare producător din industria auto construieşte o fabrică în România. Ce condiţii pune pentru asta?

Autor: Cristian Agatie 19 sept. 2019 Știri auto
Un mare producător din industria auto construieşte o fabrică în România. Ce condiţii pune pentru asta?

2.000 de noi locuri de muncă vor fi create într-o fabrică din industria auto, a cărei locaţie nu a fost încă stabilită. Mai multe municipalităţi din judeţul Alba au primit solicitări în acest sens din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin care li s-au cerut informaţii despre terenurile disponibile. 

Investitorul, al cărui nume nu a fost deocamdată dezvăluit, a solicitat autorităţilor române să-l ajute să găsească un teren compact de minim 70 de hectare. De asemenea, acesta are nevoie de utilităţi şi, foarte important, investitorul solicită să fie aproape de autostradă şi de calea ferată, informează alba24.ro.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin intermediul investromania.gov.ro a solicitat ADR Centru sprijinul pentru identificarea unui teren care poate fi pus la dispoziţia unui investitor pentru realizarea unei  investiţii în domeniul auto, cu următoarele specificaţii:

  • Teren: 70 ha plat, lot compact (teren greenfield);
  • Electricitate: 55 MW la începutul anului 2023 şi 100 MW gata la mijlocul anului 2024;
  • Gaz: 4000 mc/h gata la începutul anului 2023 şi 7500 mc gata la mijlocul anului 2024;
  • Apă: 2400 mc/zi gata la începutul anului 2023 si 4400 mc /zi gata la mijlocul anului 2024;
  • Canalizare: 300 mc/zi gata la începutul anului 2023;

Amplasamentul locaţiei se doreşte a fi în apropierea unei autostrăzi, iar existenţa căii ferate în apropriere constituie un avantaj. Necesarul de forţă de muncă va fi de 2000 de persoane.

Deocamdată, au răspuns solicitării administraţiile oraşelor Aiud, Sebeş, Teiuş, Ocna Mureş şi Cugir. Vizate sunt şi alte oraşe din Regiunea Centru, care au primit această solicitare, însă cele din Alba par a avea şanse mai mari datorită condiţiilor legate de proximitatea autostrăzilor şi a căii ferate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide