Un Mercedes-Benz 770K Grosser folosit de Hitler este de vânzare - FOTO

Un Mercedes-Benz 770K Grosser folosit de Adolf Hitler în deplasările sale în Germania ...

 Un Mercedes-Benz 770K Grosser folosit de Hitler este de vânzare - FOTO Un Mercedes-Benz 770K Grosser folosit de Hitler este de vânzare - FOTO

Un Mercedes-Benz 770K Grosser folosit de Adolf Hitler în deplasările sale în Germania va fi scos la licitaţie. Evenimentul va fi organizat de casa de licitaţii Worldwide Auctioneers şi va avea loc pe 17 ianuarie în Arizona, în Statele Unite.

„Super Mercedes-ul” poate atinge 160 de kilometri pe oră, şi a fost folosit de Hitler la o paradă triumfală, la Berlin, după capitularea Franţei, în 1940. 

Doar patru modele de acest tip au fost construite în 1939.

GALERIE FOTO

Maşina a fost confiscată în Franţa de către forţele americane, la sfârşitul războiului. După război, Mercedesul a fost cumpărat de către un particular în Belgia, apoi a ajuns la o asociaţie a veteranilor în Virginia, după care a revenit în Europa, în 2002.

Casa de licitaţii Worldwide Auctionneers nu a precizat identitatea actualului proprietar al vehiculului.

Sursă: newatlas.com

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.