Un milion de mașini cu CVT în 2007

Producătorul japonez se bucură de un succes răsunător al transmisiilor CVT, americanii și japonezii fiind cei mai mari fani la acest capitol.

Un milion de mașini cu CVT în 2007 Un milion de mașini cu CVT în 2007
Cifra este impresionantă pentru constructorul japonez, care a reușit să maăreasca numărul de modele echipate cu acest tip de transmisie de la 250.000 în 2004 la 1.088.000 în anul fiscal 2007, ce se întinde din aprilie 2007 până în martie 2008. Momentan transmisiile de tip CVT (Continuously Variable Transmission) ocupă un procent de 28,6% din totalul vânzărilor globale, însă în Japonia și America de Nord se bucură de o popularitate mult mai mare, cu o rată de penetrare de 43,8% respectiv 47,4%.

Pentru clientul obișnuit această stire este una foarte bună, succesul fulminant putând asigura dezvoltarea unei noi generații CVT, care să fie disponbilă pe o gamă largă de modele, aducând avantajul consumului foarte mic. De asemenea nu ar fi rău dacă tehnologia ar fi împrumutată și de partenerul de alianță Renault, pentru a o vedea implementată într-un viitor nu foarte depărtat și pe Dacia, ca o soluție ideală pentru aglomerările urbane.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.