Un model produs în România se află printre nominalizările la Maşina Anului în Europa 2020

Autor: Marius Vișan 22 oct. 2019 Știri auto

Au fost anunţaţi candidaţii pentru European Car of the Year de anul viitor. Lista lungă include un total de 35 de modele din diferite segmente, printre care se numără şi Volkswagen Golf Mk8 care încă nu a fost lansat.

Pentru a fi eligibile, maşinile trebuie să fie puse în vânzare înainte de sfârşitul anului în cel puţin cinci ţări europene. Juraţii vor reduce lista la 7 maşini înainte de 25 noiembrie, în timp ce runda finală de vot va determina marele câştigător, care va fi anunţat pe 2 martie 2020, în ajunul Salonului Auto de la Geneva.

Printre nominalizări se află şi un model produs în România – Ford Puma.

Ford Puma va fi cel de-al doilea automobil pe care americanii îl vor produce la Craiova. Eficienţa şi performanţele noului Ford Puma vor fi optimizate cu ajutorul avansatei tehnologii Ford EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, astfel încât motorul EcoBoost de 1,0 litri va ajunge să dezvolte 155 CP datorită sistemului hibrid ce permite montarea unei turbine mai mari şi eliminarea turbo-lagului prin sistemul electric.

Pentru ţara noastră Ford va anunţa preţurile în această toamnă, acestea fiind aşteptate să pornească de undeva între 17.000 – 18.000 de euro, pentru veriunea cu motor pe beniznă de 1.0 litri.

Nominalizari pentru European Car of the Year 2020

Audi E-Tron
BMW 1-Series
BMW Z4
BMW X6
BMW X7
DS3 Crossback
Ferrari F8 Tributo
Ford Puma
Kia e-Soul
Mazda3
Mazda CX-30
Mercedes-Benz CLA
Mercedes-Benz EQC
Mercedes-Benz GLB
Mercedes-Benz GLS
Nissan Juke
Opel/Vauxhall Corsa
Peugeot 208
Porsche 911
Porsche Taycan
Range Rover Evoque
Renault Captur
Renault Clio
Renault Zoe
Skoda Kamiq
Skoda Scala
SsangYong Korando
Subaru Forester
Tesla Model 3
Toyota Camry
Toyota Corolla
Toyota RAV4
Toyota GR Supra
Volkswagen Golf
Volkswagen T-Cross

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide