Un nou asigurator RCA şi CASCO vine în România

Grawe România va intra în acest an pe piaţa asigurărilor auto, respectând astfel strategia generală la nivelul grupului austriac Grawe de a include asigurările auto în portofoliul companiilor membre.

Un nou asigurator RCA şi CASCO vine în România Un nou asigurator RCA şi CASCO vine în România

"Pentru business-ul auto, conform strategiei noastre generale, vom rămâne un asigurător cu preţuri corect dimensionate în funcţie de acoperire şi nu vom aplica o strategie de creştere rapidă a cotei de piaţă - dorim o creştere organică, sănătoasă şi profitabilă. Cred că se poate face profit din orice linie de business, cu condiţia să fie bine gestionată. Politica noastră pe termen mediu este aceea de a avea un portofoliu echilibrat pe toate liniile business - viaţă, proprietăţi şi auto", a declarat într-un comunicat preşedintele Directoratului Grawe, Paul Swoboda.

În decembrie, Grawe România Asigurare a depus la Autoritatea de Supraveghere Financiară dosarele de autorizare pe două clase de asigurare: clasa 3 - Asigurări de mijloace de transport terestru altele decât cele feroviare (CASCO) şi clasa 10 - Asigurări de răspundere civilă pentru autovehicule (RCA + CMR).

"Procesul de autorizare va dura câteva luni, deoarece, după autorizarea pe clasa 10, există încă o etapă obligatorie, de solicitare a autorizării pe Norma RCA. (...) După finalizarea întregului proces de autorizare pe linia auto, strategia de distribuţie a acestor noi produse va îngloba canalele de vânzare directă, parteneriatele speciale cu brokeri selectaţi şi utilizarea portofoliului de clienţi existent", arată compania.

Grupul austriac Grawe, prezent pe piaţa românească de 15 ani, a raportat la 30 septembrie 2015 pe piaţa locală prime brute subscrise de 34,6 milioane lei şi un profit net de 2,4 milioane lei, la active de aproape 380 milioane lei.

Pe sectorul asigurărilor auto, Grawe este prezent pe pieţele din Austria, Slovenia, Croaţia, Bosnia, Ucraina şi Republica Moldova.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.