Un nou concurent la Pikes Peak: Lexus IS-F CCS-R

Autor: Laurenţiu Florescu 12 iun. 2012 Știri auto

Pikes Peak, sau dacă ne luăm după denumirea dată de americani, „Race to the cloudseste o cursă de hill climb anuală, care se desfăşoară în statul Colorado. Piloţii rulează la limită, atât pe asfalt cât şi pe macadam pe toată lungimea pistei de 20 km, urcând de la 1.400 m la 4.300 m.

Lexus vine anul acesta la Pikes Peak cu IS-F CCS-R, o versiune de curse a cunoscutului sedan de performanţă IS-F. Producătorul japonez a scăpat de toate elementele nefolositoare, cum ar fi geamurile electrice, mânerele uşilor, bancheta spate şi a folosit din abundeţă fibra de carbon. Aceste modificări aduc masa modelului nipon la valoarea de 1.400 kg, cu 314 kg mai puţin decât varianta de serie.

La interior găsim o cuşcă de protecţie, această dotare fiind obligatorie, un scaun de competiţie Hans şi centuri cu prindere în şase puncte. IS-F CCS-R dispune de acelaşi propulsor V8 de 5,0 litri care produce 422 CP şi 505 Nm. Puterea este transmisă roţilor spate prin intermediul unei cutii de viteze automate Sport Direct Shift cu opt trepte.

Alături de Lexus IS-F CCS-R, la Pikes Peak vom avea ocazia să vedem pentru a doua oară la rând modelul Duster No Limit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide