Un nou constructor de automobile în România

După Renault şi Ford se pare că un nou constructor ia în calcul România pentru o posibilă unitate de producţie. Cine să fie oare?

Un nou constructor de automobile în România Un nou constructor de automobile în România

În cadrul conferinţei "Mediafax Talks about Auto Industry", preşedintele ACAROM a lansat o nouă ipoteză interesantă legată de posibilitate ca un alt constructor să îşi stabilească o unitate de producţie în România. Din perspectiva vicepreşedintelui Dacia a cest lucru va fi foarte benefic pentru industria românească de profil. "Intrarea pe piaţă a unui nou constructor nu va afecta poziţia Dacia, exemplu fiind prezenţa Ford, care, din contră, stimulează industria auto locală", a afirmat oficialul conform MEDIAFAX.

În trecut cu România au mai cochetat Mercedes şi PSA Peugeot Citroen şi Mitsubishi, dar primii au preferat Ungaria, iar ultimii au abandonat această pistă. Şi fără venirea unui nou fabricant industria auto în România se află pe val, conform unui raport publicat de Companiesandmarkets.com, în 2010 producţia va ajunge 337.678 unităţi, iar până în 2014 cifra ar trebui să ajungă la 437.245 autovehicule fabricate anual.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.