Un nou motor VW ar putea fi echipat cu software-ul mincinos. Ce versiuni ar putea avea probleme

Volkswagen a fost implicat în scandal cu motoarele EA 189, acum însă au început să verifice şi versiunile mai vechi al motoarelor.

Un nou motor VW ar putea fi echipat cu software-ul mincinos. Ce versiuni ar putea avea probleme Un nou motor VW ar putea fi echipat cu software-ul mincinos. Ce versiuni ar putea avea probleme

Compania Volkswagen spune că a început să caute printre toate motoarele sale diesel pentru a vedea dacă şi altele decât cel anunţat iniţial conţin software-ul folosit pentru a manipula date de testare a emisiilor.

În cazul în care şi alte motoarele conţin software-ul, acest lucru ar putea creşte în mod semnificativ numărul de vehicule afectate.

VW a fost implicat în scandal cu motoarele EA 189, de 1.2, 1,6 şi 2 litri, însă acum a început să verifice şi versiunile mai vechi al motoarelor EA 288. Este posibil să fie vorba despre variante de 1,6 litri şi 2 litri ale acestui motor Euro 5, folosit pe maşini din grupul Volkswagen din 2012.

În septembrie, Volkswagen a declarat că 11 de milioane de vehicule diesel au fost afectate de scandal, primul fiind descoperit de autoritatea de reglementare din SUA, Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA). APE a descoperit că anumite motoare au fost echipate cu un dispozitiv care detecta faptul că maşina era testata şi reducea emisiile pentru ca rezultatele să se încadreze în parametri.

Volkswagen a alocat 6,5 miliarde de euro pentru a acoperi costurile acestui scandal, dar mulţi analişti se aşteaptă ca aceste costuri să fie mult mai mari.

Cum arata documentul cu echiparea minimă cerută de poliţişti de la Renault si Porsche pentru maşinile lor de patrulare

VIDEO După ce a evitat un accident în ultima secundă, coboară şi îi aplică o corecţie celui care era să-l lovească

EXCLUSIV ProMotor - Cum a pierdut Dacia o licitaţie de 400 de maşini de patrulare ale Poliţiei pentru doar 2,4 lei pe autoturism

În sfârşit! Sistemul care face viaţa mai uşoară fiecărui şofer care conduce în Bucureşti va fi repornit

 

Regulile obţinerii şi reînnoirii permisului se schimbă pentru cel puţin 270.000 de români. Ce este apneea în somn şi ce semne are. Aplicaţia care îţi spune dacă eşti afectat

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.