Un nou proiect Audi: Audi A3 TCNG

Cei de la Audi au dat publicităţii primele detalii despre noul lor proiect ecologic: Audi A3 TCNG. Maşina va fi echipată cu un propulsor care va funcţiona pe gaz natural sintetic, sau e-gaz, cum îl numesc cei de la Audi.

Audi A3 TCNG va utiliza gazul natural sintetic, sau metanul obţinut industrial, produs realizat prin amestecul hidrogenului cu dioxidul de carbon. În acest scop, cei de la Audi vor construi o fabrică de obţinere a hidrogenului prin procedee de electroliză. Energia necesară funcţionării acestei fabrici va fi obţinută de asemenea prin metode eco, vorbim aici în special de câmpuri eoliene.

În mod evident nu au fost date publicităţii nici un fel de date tehnice, doar că primului motor TSFI alimentat cu noul gaz natural va fi lansat pe piaţă în 2013. Michael Dick, membru al Consiliului Director Audi, a declarat că împreună cu partenerii Audi în acest proiect, CO2 va deveni nu un duşman ci un aliat. Noua tehnologie va duce într-o nouă direcţie ceea ce se numeşte energie regenerată, a mai completat Michael Dick, fiind complementară propulsiei electrice, în special pe distanţe mari.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.